Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul la motorină, tot mai mare: Cu cât crește pe 31 martie

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță prețuri noi plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețuri noi plafon pentru carburanți, aplicabile pentru 31 martie și care sunt din nou mai mari.

Astfel, pentru un litru de benzină, șoferii ar putea scoate din buzunar cu nouă bani mai mult decât astăzi, adică 27,26 lei. Prețul la motorină ar putea crește cu tocmai 31 de bani și va ajunge la 27,56 lei. Este pentru prima dată când, din data de 29 martie 2022, prețul la motorină să fie mai mare decât cel pentru benzina cu cifra octanică 95.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, orice scădere sau creștere a prețului pe piețele internaționale este resimțită abia peste câteva zile la pompele stațiilor de alimentare din Republica Moldova.
ANRE precizează că pe parcursul lunii martie, piețele internaționale au înregistrat două valuri consecutive de creștere a cotațiilor la produsele petroliere. Acestea reprezintă consecința directă a evenimentelor tragice din Ucraina și a sancțiunilor impuse Federației Ruse.
petrol - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Rusia
„Greii” petrolului și gazelor naturale: Rusia este de neînlocuit
Fluxul de știri
0