Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Greii” petrolului și gazelor naturale: Rusia este de neînlocuit

© Sputnikpetrol
petrol - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Abonare
Rusia este de neînlocuit pe piața energetică. Aceasta este concluzia discuțiilor purtate în Orientul Mijlociu în marja crizei energetice care a cuprins lumea, dar și a conflictului din Ucraina.
BUCUREȘTI, 29 mart - Sputnik. Pur și simplu nu este realist să fie concepută piața energetică europeană, dar și cea mondială fără Rusia. Iar OPEC+ nu poate fi gândit separat de Rusia.
De asemenea, potrivit lui Suhail Al Mazrouei, fost președinte al OPEC+ și ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, statele occidentale pe de o parte vor reducerea prețului la hidrocarburi, pentru a își proteja populațiile, dar pe de altă parte doresc sancțiuni economice pentru unul din cei mai importanți producători de petrol și de gaze naturale din lume.
„Suntem de acord cu ţinta sau obiectivul lor de a încerca să calmeze piaţa şi să echilibreze piaţa. Dar nu o faci aşa. Nu o faci punând sancţiuni pe o hidrocarbură pe care nu o poţi înlocui – decât dacă vrei ca preţurile să crească. Ei fac ceva, dar se aşteaptă la reacţia opusă şi nu se va întâmpla”, a mai spus Al Mazrouei într-un interviu pentru CNBC.
Și directorul grupului Eni, Claudio Descalzi,spune că nu este realist să se gândească la independența energetică a Europei față de Rusia.
„Europa este o cutie goală în materie de energie. Nu avem propria noastră energie... Şi nu ne-am gândit niciodată la o strategie pentru securitatea energetică”, a afirmat Descalzi, foarte rezervat și el cu privire la eficiența sancțiunilor economice impuse Rusiei în ceea ce privește piața de energie.
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Internațional
Zaharova: de restricțiile antirusești la care se pretează UE profită numai SUA
Fluxul de știri
0