Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președinția a făcut publice recomandările anticorupție ale CSS

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM  - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Abonare
Președinția face publice recomandările Consiliului Suprem de Securitate îndreptate spre asigurarea combaterii eficiente a corupției.
CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova a făcut publice recomandările de combatere mai eficientă a corupției, care au fost formulate miercuri la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată de Maia Sandu.
„Cu informații despre măsurile întreprinse de autorități pe cazurile de corupție mare au venit Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate. În cadrul ședinței s-a discutat și despre constrângerile întâlnite în procesul de investigare a furtului miliardului, precum și a altor fraude mari și abuzuri”, informează sursa oficială printr-un comunicat.
Totodată, Consiliul Suprem de Securitate a făcut mai multe recomandări instituțiilor responsabile de combaterea corupției, și anume:
„- Ministerul Justiției, în colaborare cu Procuratura Generală, să elaboreze modificările legislative necesare pentru reducerea oportunităților de abuz de drept în procesele de investigare și de examinare în instanță; să elaboreze instrumentele legislative pentru creșterea eficienței recuperării activelor obținute în mod fraudulos;
- Procuratura Generală - să adopte strategii de investigare care să accelereze finalitatea atât pe episoade separate din dosarele complexe, cât și pe dosarele complexe de investigare a fraudelor și corupției mari;
- Consiliul Superior al Magistraturii - să consolideze efortul de asigurare a integrității judecătorilor;
- Parlamentul - să adopte în mod prioritar modificările legislative necesare pentru consolidarea capacității organelor de investigare și de examinare a cauzelor în instanță”.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Maia Sandu declară război corupției de la tribuna Parlamentului
Fluxul de știri
0