Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ombudsman: Rusia trebuie să renunțe la standardele occidentale în educație

© Sputnik / Mihai Carauselevi
elevi - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Abonare
Ombudsmanul pentru copii din Rusia, Ksenia Mișonova, a îndemnat autoritățile ruse să se debaraseze de standardele occidentale în educație.
CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Sistemul de educație din Rusia trebuie să se debaraseze de standardele occidentale și să înceteze să facă jocuri cu ratingurile internaționale, iar învățământul trebuie îndreptat spre copii, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti ombudsmanul pentru copii din regiunea Moscova, Ksenia Mișonova.

„Trebuie să renunțăm la standardele occidentale în educație, trebuie să ieșim din toate sistemele occidentale, trebuie să încetăm să ne jucăm cu ratingurile PISA (Program internațional de evaluare a reușitelor educaționale ale elevilor și studenților, Programne for International Student Assessment) și altele. Noi nu trebuie să ne raportăm la țările care au manifestat față de noi nu doar neprietenie, ci dușmănie. Acum este o ocazie potrivită să ne întrebăm ce-i învățăm pe copiii noștri. Ce fel de viitor le dorim copiilor noștri”, a subliniat Mișonova.

Ea este de părere că sistemul de învățământ trebuie orientat spre copii, pentru că la ora actuală învățătorii și școlile sunt mai mult interesate de ratinguri și de reușita elevilor, nu de formarea în mințile copiilor a unei imagini a viitorului lor.
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Aproape 300 de copii refugiați merg la școală în Chișinău - detalii
Fluxul de știri
0