Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova în flăcări: Sute de hectare nimicite într-o singură zi

© Sputnik / Miroslav RotariПожарные
Пожарные - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Abonare
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru lichidarea a peste 300 de incendii în ultimele 24 de ore.
CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Peste 300 de intervenții pentru stingerea incendiilor au fost întreprinse de pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore. Potrivit serviciului de presă al IGSU, pompierii au fost solicitați la lichidarea a 316 de focare de vegetație.

Cele mai multe misiuni au avut loc în localități din raioanele Râșcani, Drochia, Ocnița, Glodeni, Călărași, Anenii, Noi, Căușeni, Hâncești, Rezina și municipiul Chișinău. Peste 50 de hectare de iarbă uscată au fost nimicite la periferia raionului Anenii Noi, iar altele 80 de hectare de vegetație arsă au fost nimicite în localitatea Bușăuca, raionul Rezina.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie la Lipcani, Ocnița, unde focul a distrus 60 de hectare de teren, iar la Glodeni, Cobani, arderea a afectat 70 de hectare de iarbă pe o suprafață extinsă. Pompierii au fost solicitați să intervină și la Onișcani, Călărași, dar și Sărata Galbenă, Hâncești, unde au lichidat focare pe suprafețe extinse.
În acest context, pompierii vin cu un apel față de oameni să oprească aprinderea vegetației uscate, gunoiului menajer, dar și a stufărișului în preajma lacurilor.
De la începutul anului 2022, salvatorii și pompierii au intervenit în peste 5 000 de misiuni de localizare și stingere a terenurilor arse, fiind afectate peste 38 mii de hectare de vegetație.
Laborator biologic, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Rusia
Sunt raportate peste 300 de laboratoare biologice finanțate de SUA în lume
Fluxul de știri
0