Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kiva a condamnat comportamentul unor soldați ucraineni

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaIlia Kiva
Ilia Kiva - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Abonare
Fostul deputat al Radei Supreme Ilia Kiva a condamnat comportamentul unor militari ucraineni, spunând că aceștia sunt maniaci.
CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Ilia Kiva a condamnat comportamentul unor militari ucraineni, spunând că aceștia sunt maniaci-naționaliști.
"Disprețuiesc această țară, în care maniacii naziști sunt considerați eroi și sunt elita forțelor armate. Ucraina este toată pătrunsă de nazism și merită de mult să fie curățată. După ce a arătat incapacitatea existenței sale ca stat independent", a scris Kiva pe Telegram.
Anterior, șeful Comitetului de Investigații al Rusiei, Alexander Bastrîkin, a dat instrucțiuni să stabilească toate circumstanțele în care au fost militarii ruși capturați de către a naționaliștilor ucraineni, a informat canalul Telegram al Comitetului.
De remarcat că pe internet au apărut imagini în care naționaliștii ucraineni manifestă un comportament extrem de crud cu față de prizonieri. Videoclipul arată cum soldații luați prizonieri au fost împușcați în picioare și nu li s-a acordat asistență medicală.
S-a constatat că cazul a avut loc la una dintre bazele naționaliștilor ucraineni din regiunea Harkov.
Russia Ukraine Military Operation - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Internațional
Germania îi amenință cu închisoare pe cei care folosesc litera „Z”
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și, începând cu 25 martie, au îndeplinit principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei.
Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbas.
Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Internațional
Occidentul mai vrea un conflict în regiunea noastră – între Turcia și Rusia
Fluxul de știri
0