Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ecologist: Moldova rămâne fără patrimoniu natural

Moldova rămâne fără patrimoniu natural
Abonare
Ecologiștii sunt alarmați de numărul mare de incendii care au loc în ultima perioadă în țara noastră și distrug mii de hectare de vegetație.
Incendiile izbucnite în ultimele două săptămâni au un impact devastator asupra florei și faunei din țară. Experții de mediu susțin că distrugerile sunt irecuperabile, iar faptul că solul ar putea fi recuperat este doar o teorie.
Ecologul Anatol Prohnițchi a precizat într-un interviu exclusiv pentru Agenția Sputnik Moldova că impactul acestor incendii va fi resimțit de fiecare dintre noi. Dincolo de aerul poluat rămânem și cu o faună mai săracă.
“Moldova rămâne fără patrimoniu natural. Este o adevărată dramă. Păcat că autoritățile responsabile de menținerea ordinii publice nu acționează prompt. În plus, amenzile sunt nesemnificative, iar asta nu-i deranjează pe oameni. Acest lucru nu înțeleg oamenii care dau foc la lanuri”, a conchis expertul.
Fluxul de știri
0