Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Donald Trump spune că felul său de-a fi a ținut SUA în afara unui nou război

© AFP 2024 / ANDY JACOBSOHNDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Abonare
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a spus că felul său de-a fi, personalitatea sa, a ținut țara în afara unui nou război
BRUXELLES, 29 mart – Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Trump a făcut afirmații surprinzătoare în cadrul unui miting organizat cu susținătorii săi în Commerce, statul Georgia
Trump a zis că felul său de-a fi, personalitatea sa, a ținut țara în afara unui nou război și că este primul președinte din ultimii 40 de ani care nu a aruncat SUA într-un nou conflict. Fostul președinte l-a acuzat pe actualul lider de la Casa Albă, Joseph Biden, că nu a prevenit războiul din Ucraina.
„Vă amintiți: media știrilor false spunea că felul meu de-a fi ne va duce în război. Dar, de fapt, după cum s-a dovedit, personalitatea mea a fost cea care ne-a ferit al naibii de război. Și, așa cum a fost relatat cu exactitate, am fost singurul președinte din ultimele patru decenii care nu a băgat America în conflicte noi”, le-a spus Trump susținătorilor său.
În schimb, a adăugat el, am adus trupele ameriane înapoi acasă din Siria, Irak, Somalia și multe alte locuri. El a arătat că ar fi făcut același lucru foarte repede și din Afganistan.
„Și știți, nu am pierdut un soldat în Afganistan timp de optsprezece luni. Am vorbit cu Abdul [Ghani Baradar], liderul talibanilor. Am spus: „Abdul, nu o face, Abdul”. Și știrile false spuneau: „Oh, vorbește cu talibanii!” Dar cu cine ... ar trebui să vorbesc?”, le-a amintit Trump susținătorilor câteva puncte cheie din mandatul său.
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Rusia
Lavrov: Există șanse de a se ajunge la o înțelegere între Rusia și Ucraina
Fluxul de știri
0