Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Azi Moldova are nevoie ajutorul comunității internaționale

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu, președintele Republicii Moldova
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Abonare
Maia Sandu a reiterat că „îndeosebi în această perioadă complicată, Republica Moldova are nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru a face față crizelor fără precedent”.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Maia Sandu a declarat luni în cadrul unei întrevederi cu un grup de deputați italieni și români că Republica Moldova are nevoie în situația actuală de ajutorul comunității internaționale pentru a face față crizei și pentru a putea continua punerea în aplicare a planurilor de dezvoltare a țării, ne informează serviciul de presă al Președinției.

„Președinta Maia Sandu a menționat că, îndeosebi în această perioadă complicată, Republica Moldova are nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru a face față crizelor fără precedent cu care se confruntă și pentru a continua realizarea planurilor de dezvoltare a țării”, le-a spus Maia Sandu deputaților români și italieni, scrie sursa oficială.

Potrivit Șefului Statului moldovean, pentru Moldova sunt prioritare proiectele concepute „să asigure alternative energetice”. Ea a mai vorbit despre „nevoia creșterii sprijinului bugetar european pentru țara noastră, dar și importanța deschiderii piețelor europene pentru producătorii moldoveni, afectați de război”.

Deputații români și italieni care fac parte din delegație „și-au reconfirmat sprijinul pentru transformările politice și economice pornite în Republica Moldova și au dat asigurări că vor susține țara noastră în realizarea agendei europene și în procesul de integrare în Uniunea Europeană”, mai notează sursa citată.

Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Politică
Maia Sandu a anunțat cetățenii că vin vremuri grele (video)
Fluxul de știri
0