Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Serbiei, îngrijorat de declarațiile lui Biden

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Abonare
Aleksandar Vučić a declarat că având în vedere că Biden o echipă care se ocupă de comunicarea sa, nicio declarație a liderului de la Casa Albă nu trebuie să fie considerată ”întâmplătoare” și nefundamentată.
BUCUREȘTI, 28 mart -Sputnik. Prezent la postul de televiziune sârb Prva TV, preluat de Flux24.ro, președintele Serbiei a spus că el tratează cu seriozitate și îngrijorare declarațiile președintelui SUA cu privire la evoluțiile conflictului dintre Occident și Rusia.
Declarația vine în contextul discursului cel puțin controversat rostit de președintele Biden în timpul vizitei sale din Polonia.
Mulți comentatori au atribuit declarațiile lui Biden unor scăpări și gafe ce de altfel par să caracterizeze pe președintele american în exercițiu.
De asemenea, președintele Serbiei a atras atenția că deja se văd efectele unor declarații ale lui Biden. Acesta a spus că trebuie să ne pregătim de un ”război lung” și și aproape concomitent au început conflictele în Nagorno-Karabah, unde nu sunt implicate doar Armenia și Azerbadjan, ci și Rusia.
Vučić a subliniat că Serbia nu este sclava intereselor SUA, nici subordonată intereselor Rusiei ci își urmărește doar interesele sale suverane.
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Internațional
Biden spune că nu a chemat la o schimbare a puterii în Rusia
Fluxul de știri
0