Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Navele NATO au livrat echipamente militare în Estonia

© AFP 2024 / IRAKLI GEDENIDZENavă militară britanică. Poză de arhivă
Navă militară britanică. Poză de arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Abonare
Navele NATO au livrat în Estonia echipamente și tehnică militară.
CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Navele NATO au livrat în Estonia echipamente și tehnică militară pentru a-și aproviziona grupul de luptă al Alianței condus de britanici, relatează Ministerul britanic al Apărării.
„Navele Royal Navy s-au alăturat navelor, aeronavelor și personalului celor șase națiuni ale Forței Expediționare Comune (JEF) pentru a sprijini NATO și a consolida securitatea în Marea Baltică. Navele Northumberland și Richmond s-au alăturat fregatei daneze Niels Juel și navelor de război din Suedia, Estonia, Letonia și Lituania pentru patrule maritime în această regiune importantă din punct de vedere strategic. Navele militare JEF au escortat nave de aprovizionare daneze și britanice care livrează echipamente și tehnică militară pentru a reaproviziona grupul de luptă NATO condus de britanici în Estonia, unde trupe din Marea Britanie și Danemarca sunt în serviciul militar cot la cot” , a anunțat Ministerul într-un comunicat.
De asemenea, se remarcă faptul că navele și aeronavele au efectuat o serie de exerciții comune pentru a „demonstra și îmbunătăți” compatibilitatea lor.
Joint Expeditionary Force (JEF) este o coaliție formată de Regatul Unit în 2014, care include nave din marinele Estoniei, Țărilor de Jos, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Suediei, Finlandei și Danemarcii. Islanda s-a alăturat anul trecut. În caz de necesitate, coaliția poate fi integrată într-un timp foarte scurt cu NATO sau cu orice altă structură internațională de securitate.
Leonid Pasecinik - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Politică
Liderul RPL admite un referendum pentru aderarea la Rusia
Fluxul de știri
0