Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul RPL admite un referendum pentru aderarea la Rusia

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaLeonid Pasecinik
Leonid Pasecinik - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Abonare
Leonid Pasecinik: Republica Populară Lugansk ar putea organiza în curând un referendum pentru a adera la Rusia.
CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. În Republica Populară Lugansk ar putea fi desfășurat un referendum privind intrarea acesteia în componența Federației Ruse.
„Cred că în viitorul apropiat, în Republica Populară Lugansk, va avea loc un referendum, la care poporul își va exercita dreptul constituțional absolut și își va exprima opinia privind aderarea la Federația Rusă”, a spus liderul acestei republici, Leonid Pasecinik, la o întâlnire cu jurnaliștii străini, fiind citat de RIA Novosti.
Amintim că anterior senatorului rus Andrei Klișa, Republica Populară ​Donețk și ​Republica populară Lugansk au dreptul de a decide să adere la Rusia „în conformitate cu constituțiile lor”.
La mijlocul lunii februarie, liderii republicilor din Donbas au cerut Rusiei să-și recunoască independența. Pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete prin care le recunoaște.
Trei zile mai târziu, Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina. Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”.
Fluxul de știri
0