Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia este gata să poarte negocieri cu Ucraina într-un alt oraș

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov la ONU
Serghei Lavrov la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Abonare
Rusia va fi pregătită în viitor să ia în considerare alte orașe pentru negocieri cu Ucraina, inclusiv Belgradul, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Rusia va fi pregătită în viitor să ia în considerare alte orașe pentru negocieri cu Ucraina, inclusiv Belgradul, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că este puțin probabil ca discuțiile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei la Istanbul să înceapă astăzi și că se așteaptă ca acestea să înceapă pe 29 martie.
"Locul negocierilor ar trebui să fie acceptabil pentru ambele echipe. Am ținut trei runde de negocieri față în față în Belarus, apoi a fost o pauză din motive tehnice, a fost greu să ne întâlnim direct. Acum s-a ajuns la un acord cu privire la o întâlnire la Istanbul, acesta reflectă punctul geografic în raport cu care au coincis posibilitățile ambelor părți. Deși, repet, noi, desigur, vom fi pregătiți să luăm în considerare și alte locuri, inclusiv Belgradul”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat presei sârbe.
În cadrul aceluiași interviu. Lavrov a declarat că există șanse de a se ajunge la o înțelegere între Rusia și Ucraina.
„Așa că eu văd că totuși încă există șanse pentru un acord, deoarece s-a înțeles care sunt cele mai grosolane greșeli săvârșite de-a lungul anilor de partenerii noștri occidentali, deși, din motive evidente, este puțin probabil să se spună acest lucru cu voce tare”, a spus ministrul, vorbind despre problemele ruso-ucrainene într-un interviu acordat presei sârbe.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Fluxul de știri
0