Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu vrea ca Moldova să cumpere gaz împreună cu UE

Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Abonare
Nicu Popescu pledează pentru ca Moldova să cumpere gaze în comun că țările din UE.
CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, pledează pentru discuții tot mai intense cu țările europene în scopul asigurării securității energetice a Republicii Moldova, inclusiv prin angajamentul țărilor din UE de a achiziționa în comun gaze naturale, gaze lichefiate și hidrogen. Despre aceasta ne informează serviciul de presă al MAEIE.
„Odată constituită, noua platformă va fi disponibilă atât statelor din Balcanii de Vest cât și celor trei țări asociate cu Uniunea Europeană, inclusiv Republica Moldova”, notează sursa oficială, care îl citează pe ministrul Popescu.
Potrivit șefului diplomației moldovene, pasul făcut de UE în direcția achiziționării în comun a unor resurse energetice „este o realizare importantă pentru țara noastră și care va facilita în viitor achizițiile de gaze naturale”.
Ministrul a mai spus că Moldova va continua eforturile de sporire a rezilienței în sectorul energetic, cu accent pe diversificarea surselor de energie și sporire a eficienței energetice.
În comunicatul MAEIE nu este specificată modalitatea tehnică prin care Moldova va participa la achizițiile comune ale UE de gaze naturale și lichefiate și nici costurile unei asemenea decizii. Probabil cu asemenea informații și analize vor veni ulterior instituțiile de resort.
vicepremierul rus Alexander Novak - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Rusia
Vicepremierul rus: UE nu are cu ce înlocui gazul rusesc
Fluxul de știri
0