Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vicepremierul rus: UE nu are cu ce înlocui gazul rusesc

© Sputnik / Евгения Новоженина / Trecere la banca de fotografiivicepremierul rus Alexander Novak
vicepremierul rus Alexander Novak - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Având în vedere volumul de gaz schimbat cu Uniunea Europeană, vicepremierul rus Alexander Novak se declară sceptic cu privire la posibilitatea ca aceasta să se poată „elibera” pe termen scurt de dependența de gazul rusesc.
BUCUREŞTI, 24 part – Sputnik. „Europa nu are cu ce înlocui gazul rusesc în 1, 3 sau 5 ani”, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak.
Europa nu va putea găsi un înlocuitor al gazului rusesc în următorii cinci ani, a declarat viceprim-ministrul rus, fostul ministru al Energiei din Federația Rusă, într-un interviu pentru presa rusească.
„Judecăți singuri: în ceea ce privește industria gazelor, oferim aproximativ 200 de miliarde de metri cubi de gaz, în timp ce Europa consumă 500 de miliarde de metri cubi, aproape 60% din exporturi. Nu se poate înlocui cu absolut nimic într-un an sau trei sau cinci”, a subliniat oficialul.
Novak a adăugat că „totul este posibil în această viață”, dar respingerea totală din partea Europei a transporturilor de energie rusească este „un fel de scenariu apocaliptic”.
La 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune specială pentru demilitarizarea şi „denazificarea” Ucrainei. Drept răspuns, țările occidentale au anunțat sancțiuni pe scară largă împotriva Moscovei, în principal în domeniul bancar și al produselor de înaltă tehnologie. Unele companii occidentale au anunțat că vor înceta să lucreze în țară.
Statele Unite au refuzat să cumpere hidrocarburi rusești, iar Marea Britanie intenționează să ia aceeași decizie până la sfârșitul anului. La rândul său, UE a discutat despre necesitatea de a reduce dependența de aprovizionarea cu energie din Rusia.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Rusia
Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc
Fluxul de știri
0