Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mii de întreprinderi italiene și-ar putea sista activitatea din cauza crizei din Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariВиноградник
Виноградник - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Circa o sută de mii de întreprinderi agricole din Italia și-ar putea sista activitatea din cauza pandemiei și crizei din Ucraina.
CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Cea mai mare asociație de întreprinderi agricole din Italia, Coldiretti, anunță că în această țară circa 100 de mii de întreprinderi agricole ar putea să-și sisteze activitatea din cauza creșterii cheltuielilor de producere în legătură cu urmările economice ale pandemiei și ale crizei din Ucraina.
Experții pe care îi citează asociația Coldiretti au ajuns la concluzia că un număr mare de întreprinderi din sfera agricolă suportă la ora actuală cheltuieli mai mari decât încasează venituri din vânzarea producției, inclusiv a laptelui, cărnii, fructelor și legumelor.
În această stare s-ar afla aproximativ 11 la sută din totalul întreprinderilor agricole ale Italiei.
Trei cele mia mari probleme, care au provocat această situație, sunt scumpirea bruscă în ultima vreme a fertilizanților (cu 170 la sută), a motorinei (cu 129 la sută) și a furajului (cu 90 la sută).
În aceste condiții autonomia agroalimentară a țării va avea mult de suferit.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Rusia
Putin a confirmat disponibilitatea Rusiei de a livra gaze în Italia
Fluxul de știri
0