Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Hunter Biden, implicat în povestea laboratoarelor din Ucraina: dovada din emailuri

© AP Photo / Win McNameeHunter Biden
Hunter Biden - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Afirmația că fiul președintelui Biden, Hunter, „finanța laboratoare biologice din Ucraina” a fost bazată pe adevăr, conform e-mailurilor revizuite de The New York Post
BRUXELLES, 27 mart – Sputnik, Daniela Porovăț. Publicația New York Post reia tema emailurilor lui Hunter Biden și arată că o grămadă de e-mailuri de pe laptop-ul fiului președintelui SUA – a cărui existență a fost raportată exclusiv de The Post în octombrie 2020 – arată că Hunter a jucat un rol important în a ajuta un contractant de apărare din California să analizeze bolile ucigașe și armele biologice din Ucraina.
Oficialii serviciilor de informații americane au respins mesajele Rusiei care au arătat că SUA finanța laboratoare biologice în Ucraina, ei spunând că rețeaua de laboratoare biologice a Ucrainei dedicate cercetării agenților patogeni nu era secretă și a primit finanțare publică de la Washington.
Cu toate acestea, noua afirmație a Rusiei că fondul de investiții al fiului lui Biden a fost implicat în strângerea de bani pentru proiecte de biolaboratoare din Ucraina a fost corectă, potrivit e-mailurilor care implică relațiile lui Hunter Biden cu Ucraina.
Rosemont Seneca Technology Partners a investit 500.000 de dolari în compania de cercetare a agenților patogeni Metabiota din San Francisco și a strâns alte milioane prin intermediul firmelor care includeau Goldman Sachs, potrivit e-mailurilor găsite pe computer, care a fost abandonat la un atelier de reparații din Delaware în aprilie 2019 sub numele de Joe Biden.
Hunter le-a prezentat pe Metabiota oficialilor de la Burisma, compania ucraineană de gaze în care era membru al consiliului de administrație, pentru un „proiect științific” care implică biolaboratoare din Ucraina. O notă a unui oficial Metabiota adresată fiului vicepreședintelui de atunci spunea cum compania ar putea „afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia”.
Vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris lui Hunter și despre problemele geopolitice care implică cercetările companiei în fosta republică sovietică în aprilie 2014, la două luni după ce Rusia a invadat și a anexat regiunea Crimeea.
„Așa cum am promis, am pregătit memoriul atașat, care oferă o imagine de ansamblu asupra Metabiota, angajamentul nostru în Ucraina și cum ne putem valorifica echipa, rețelele și conceptele pentru a afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia și integrarea în societatea occidentală”, a scris aceasta potrivit New York Post.
Câteva zile mai târziu, directorul executiv al Burisma, Vadim Pojarski, i-a scris lui Biden despre un „proiect numit „Science Ukraine””. „După cum am înțeles, Metabiota a fost un subcontract cu principalul contactor al DoD B&V (firma de inginerie Black & Veatch)”, a scris acesta. „Ce fel de parteneriat caută Metabiota în Ucraina?”
SUA au acordat 23,9 milioane de dolari companiei Metabiota în 2014, cu 307.091 de dolari alocați pentru „proiecte de cercetare ucrainene”, au arătat înregistrările cheltuielilor guvernamentale. Tânărul Biden s-a lăudat în fața investitorilor că a organizat finanțare pentru Metabiota și a ajutat-o ​​să „obțină clienți noi”, inclusiv „agenții guvernamentale”, potrivit e-mailurilor.
B&V fusese însărcinat în 2010 de către Agenția de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare din SUA să construiască un laborator în Odesa, pentru a „îmbunătăți sistemele de supraveghere existente ale guvernului pentru a detecta, raporta și răspunde la atacuri de bioterorism, epidemii și potențiale pandemii”, a spus site-ul companiei.
Лаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Rusia
Moscova: SUA extind rețeaua de laboratoare biologice la hotar cu Rusia
Fluxul de știri
0