Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: SUA extind rețeaua de laboratoare biologice la hotar cu Rusia

© Sputnik / Денис Асланов / Accesați arhiva multimediaЛаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии
Лаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Adjunctul președintelui Comitetului de Anchetă din Federația Rusă Alexandr Fedorov a luat atitudine față de construcția laboratoarelor biologice de-a lungul hotarelor rusești.
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. "Îngrijorarea atât a specialiștilor ruși, cât și a comunității mondiale este cauzată de extinderea necontrolată și nelimitată a infrastructurii biologice străine a armatei SUA în statele adiacente Federației Ruse și situate în apropierea granițelor cu Federația Rusă", a spus el la forul internațional „Procesul Habarovsk: lecții istorice și provocări moderne”.
Într-un interviu acordat în aprilie ziarului Kommersant, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a subliniat că din ce în ce mai multe laboratoare aflate sub controlul american apar în lume, în special la frontierele Rusiei și Chinei. Există motive întemeiate să credem că acolo se dezvoltă arme biologice, a menționat Patrușev.
Ухань после смягчения ограничений, введённых в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Societate
SUA au găsit vinovatul pentru pandemia de coronavirus
În luna mai, Iuri Avereanov, adjunctul prim-secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti că microbii mortali din aceste laboratoare ar putea pătrunde accidental în natură și ar putea duce la infectarea în masă a oamenilor atât pe teritoriul rusesc, cât și în țările vecine.
El a adăugat că Washingtonul dezvoltă planuri individuale de cercetare biologică pentru multe țări, în primul rând, militare și impune implementarea acestora prin diferite programe comune.
Statele Unite nu au oferit niciun răspuns la preocupările legate de activitățile laboratoarelor sale biologice, deși partea chineză a solicitat în mod repetat explicații clare cu privire la astfel de activități, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Hua Chunying, comentând declarațiile lui Avereanov.
Города мира. Шанхай - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Coronavirus
Chinezii îi cer OMS verificarea laboratoarelor biologice din SUA
Fluxul de știri
0