Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Cum a rămas Ungaria singura oaie neagră din UE

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Abonare
Jurnalistul Adrian Onciu arată pe contul său de socializare că Polonia nu mai este oaia neagră a UE pentru că ”dirijează exemplar convoaiele cu armament spre Ucraina” și a mai rămas doar Ungaria să fie dată de exemplu negativ
BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik, Marius Holdean. Jurnalistul Adrian Onciu observă că până mai ieri, Ungaria și Polonia erau oile negre ale UE, dar, de când cu războiul, doar Orban a rămas dușmanul Noii Orânduiri Globale.
„Polonezilor li se iartă, mai nou, absolut orice "încălcări ale statului de drept". E normal. Doar nu degeaba dirijează exemplar convoaiele cu armament spre Ucraina”, explică Onciu motivele acestei schimbări de atitudine la nivelul UE.
Într-o adăugare la postarea respectivă, Onciu remarcă și declarația lui Biden de la Varșovia: ”Această bătălie nu va fi câștigată nici în câteva zile, nici în câteva luni. Trebuie să ne întărim pentru lupta lungă care ne așteaptă”.
Pentru Onciu există un sens ascuns și al acestei declarații:
„Ați înțeles. Va fi de durată. Nu-i vorba (doar) despre Ucraina, ci despre Noua Ordine Mondială. Culmea, Biden o definește astfel: ”libertate și democrație”. Să mori de râs, nu alta!”, își încheie jurnalistul observațiile.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Internațional
Viktor Orban a numit sancțiunile împotriva Rusiei o armă cu două tăișuri
Fluxul de știri
0