Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban a numit sancțiunile împotriva Rusiei o armă cu două tăișuri

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Abonare
Premierul ungar Viktor Orban a numit sancțiunile occidentale împotriva Rusiei o „armă cu două tăișuri”, deoarece ar conduce la creșterea prețurilor la energie și a inflației în Europa.
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. "Occidentul a impus sancțiuni Rusiei și noi facem parte din Occident. În vremuri de război, cel mai important lucru este unitatea. Dar sancțiunile sunt o armă cu două tăișuri și vom plăti în curând pentru asta. Și guvernul lucrează, în primul rând, pentru a minimiza daunele directe cauzate de sancțiuni”, a spus Orban la radio Kossuth.
Potrivit lui, o lovitură economică puternică a fost închiderea Sberbank în Austria și Ungaria, deoarece întreprinderile și oamenii și-au pierdut banii.
„A doua problemă este prețul gazelor. Din cauza sancțiunilor, prețul energiei în toată Europa a crescut cu 50-60%. A treia problemă este că creșterea prețurilor la energie în Europa duce la o creștere a inflației... acum, din cauza sancțiunilor, există o mare amenințare de inflație mare. 50% din inflație va fi cauzată de creșterea prețurilor la energie, iar acestea vor continua să crească... Cu cât războiul se termină mai devreme, cu atât vor fi mai puține pagube”, a spus Orban.
Fluxul de știri
0