Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev a spus când Rusia ar putea folosi arma atomică

© Sputnik / Aleksandr Astafev / Accesați arhiva multimedia Dmitri Medvedev
 Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Abonare
Adjunctul președintelui Consiliului de Securitate al Federației ruse, Dmitri Medvedev, a enumerat cazurile în care Rusia ar putea recurge la arma atomică.
Există câteva temeiuri în prezența cărora Rusia are dreptul să folosească arma nucleară și toate acestea sunt stabilite în documentele corespunzătoare. Și acest fapt demonstrează hotărârea Rusiei de a-și apăra suveranitatea. Dar, în același timp, în cea mai grea situație, negocierile sunt cea mai bună și cea mai corectă soluție, a spus adjunctul președintelui Consiliului de Securitate a Federației Ruse, Dmitri Medvedev, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti și RT.
“Aceste cazuri sunt indicate într-un document care a fost adoptat prin decretul președintelui și asta demonstrează hotărârea noastră de a apăra independența, suveranitatea țării noastre, că noi suntem gata să dăm un răspuns pe potrivă la orice atentat la țara noastră, la independența ei, la vectorul de dezvoltare”, a spus Medvedev cu referire la documentul ce se referă la descurajarea nucleară.
Брошенный ВСУ гаубичный дивизион в Бердянске - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Pierderi catastrofale suportate de forțele armate ucrainene în Donbas
El a spus că motivele din care Federația Rusă este în drept să folosească arma nucleară sunt câteva. Primul – este cazul în care asupra Rusiei va fi lovită de rachete cu utilizarea mijloacelor de distrugere nucleară. Al doilea caz – o altfel de folosire a armei nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților ei. Al treilea caz – atentarea la infrastructura critică care ar duce la paralizia activității forțelor nucleare rusești de descurajare. Și la patrulea caz – când se va întreprinde un act de agresiune în privința Federației Ruse și a aliaților ei, act care va pune în pericol însăși existența țării chiar și fără folosirea armei nucleare, deci cu folosirea armelor convenționale.
“Dar eu spun asta pentru că mi s-a adresat această întrebare. Dar în mod evident, noi pornim de la faptul că negocierile, eforturile diplomatice, în cele mai complicate situații, cum ar fi cea care se creează astăzi, spre exemplu, în jurul Ucrainei, oricum sunt o cale mai bună și mai dreaptă. Altă chestie este că negocierile nu întotdeauna se încunună de succes, dar trebuie să mergem pe această cale”, a declarat adjunctul președintelui Consiliului de Securitate a Federației Ruse.
Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Politică
Complexul militar-industrial al SUA, vinovat de conflictul din Ucraina – declarație
Fluxul de știri
0