Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Complexul militar-industrial al SUA, vinovat de conflictul din Ucraina – declarație

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaАмериканские ракеты Patriot размещены в Польше
Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Un fost oficial din armata americană, Franklin C. Spinney, consideră că SUA au o responsabilitate majoră pentru izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina.
BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik. Spinney consideră ceea ce numim ”complexul militiar-industrial” american, o rețea de interes formată din armată, întreprinderi implicate în industria militară și Congresul american, este direct interesat de agravarea conflictului din Ucraina.
Scopul este obținerea de câștiguri pe termen mediu și lung de pe urma conflictului.
În opinia analistului american, preluate de Flux24.ro, complexul militar-industrial american este direct interesat de căutarea de noi inamici în întreaga lume, pacea fiind principalul adversar al intereselor sale.
Spinney, a fost între 1966 și 1975, ofițer în armata SUA, apoi a lucrat din 1977 până în 2003 ca analist civil în cadrul Oficiului Pentagonului pentru Analiză și evaluare (însărcinat cu evaluarea periodică a politicilor de apărare ale Pentagonului și SUA).
Family members gather for a road naming ceremony with U.S. Vice President Joe Biden, centre, his son Hunter Biden, left, and his sister Valerie Biden Owens, right, joined by other family members during a ceremony to name a national road after his late son Joseph R. Beau Biden III, in the village of Sojevo, Kosovo, on Wednesday, Aug. 17, 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Rusia
Apărarea rusă: Fiul lui Biden a finanţat 30 de biolaboratoare ale Pentagonului în Ucraina
Fluxul de știri
0