Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron, deranjat de niște caricaturi și demascat de Zaharova pentru standarde duble

© Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiReprezentantul oficial al diplomației ruse, Maria Zaharova
Reprezentantul oficial al diplomației ruse, Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După reacția nervoasă a lui Macron la câteva caricaturi despre UE publicate pe pagina ambasadei ruse din Paris, reprezentantul diplomației de la Moscova le-a amintit liderilor europeni despre caricaturile scandaloase din Europa.
CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Reprezentantul oficial al diplomației ruse, Maria Zaharova, a comentat declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron privind niște caricaturi despre UE, publicate pe pagina de internet a ambasadei Rusiei de la Paris, notează RIA Novosti.
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a calificat drept inacceptabilă publicarea pe o pagină din rețelele de socializare a ambasadei Rusiei a câtorva caricaturi ce vizează UE. Conducerea Franței s-a simțit atât de jignită, încât ambasadorul rus la Paris, Aleksei Meșkov, a fost chemat la ministerul francez de resort, unde i-a fost comunicat protestul țării gazdă.
Precizăm că în caricaturile care au bulversat conducătorii republicii franceze este ilustrat de o manieră satirică servilismul elitelor europene față de SUA, precum și felul în care SUA împreună birocrația și elita politică europeană otrăvesc Europa cu injecții în doze mari de rusofobie, nazism și sancțiuni.
„Pe bune? Păi nimeni alții, decât președinții francezi și MAE al Franței ne-au tot învățat adineaori că orice caricatură e ceva normal. Chiar și monstruozitățile de la „Charlie Hebdo”. Am decis să le urmăm sfatul și am folosit satira, pe care ei o consideră o formă de manifestare a libertății de expresie. Și acum ceva nu le-a plăcut? Cum să nu?! Poftiți de acceptați și semnați aici”, a fost comentariul Mariei Zaharova.
Anterior Zaharova a comentat caricaturile „Charlie Hebdo” în care refugiații ucraineni sunt asemănați cu niște animale. Această revistă s-a remarcat de mai multe ori și prin caricaturi scandaloase care au sfidat sentimentele musulmanilor. Publicarea or a fost urmată de atacul terorist la sediul redacției în anul 2015. Această publicație scandaloasă a publicat și o caricatură care ridiculizează o catastrofă aviatică din peninsula Sinai, în care și-au pierdut viața mai mulți turiști ruși.
Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
Zaharova: UE se îndreaptă spre militarizare și concreștere cu NATO
Fluxul de știri
0