Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Iskander-ul rusesc a distrus sistemul ucrainean de apărare aeriană Buk

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaМеждународный военно-технический форум "Армия-2019". День третий
Международный военно-технический форум Армия-2019. День третий - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Abonare
Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat un video în car a fost surprins momentul în care Iskander-ul rusesc a distrus sistemul ucrainean de apărare aeriană Buk.
CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Ministerul Apărării al Federației ruse a publicat un videoclip care arată cum rachetele rusești Iskander au distrus sistemul ucrainean de apărare antiaeriană Buk, lângă Kiev.
„Asupra sistemului de rachete antiaeriene Buk al Forțelor Armate ale Ucrainei, a fost efectuată o lovitură cu rachete de către complexul operațional-tactic Iskander. Lovitura a fost ghidată de o dronă rusească. Cu o lovitură precisă asupra țintei, sistemul de apărare aeriană al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost distrus”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărăeii.
În filmare, poziția complexului ucrainean este observată de la bordul unei drone de recunoaștere care se află în zona țintei. Apoi urmează o mare explozie, care arată că racheta Iskander-M a distrus Buk-ul cu o lovitură de înaltă precizie.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.
Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul operațiunii este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
După cum a declarat Ministerul Apărării al Federației Ruse, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Cu sprijinul Forțelor Armate, forțele populare ale republicilor Donețk și Lugansk se află în ofensivă. Sunt înregistrate pierderi din ambala tabere.
În data de 25 martie, potrivit Ministerului rus al Apărăii , 1 351 de militari ruși au fost uciși în timpul operațiunii speciale, iar aproximativ 4 000 au fost răniți. Partea ucraineană, conform Statului Major al forțelor Armate rusești, a pierdut 14 mii de oameni.
Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Politică
Complexul militar-industrial al SUA, vinovat de conflictul din Ucraina – declarație
Fluxul de știri
0