Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dispune oare guvernarea de bani pentru „Satul European” trâmbițat de Sandu?

© Sputnik / Mihai Caraus валюта
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Abonare
După ce a fost anunțat cu mult fast „Satul European”, președintele Sandu îi încurajează regiunile să aplice pentru a obține finanțare, însă deocamdată nu este clar de câți bani dispune guvernarea ca să susțină acest program ambițios.
CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Maia Sandu îndeamnă oamenii din regiunile țării să aplice la Programul național „Satul European”.
Totodată, conform unui comunicat de la Președinție, Șeful Statului promite că autoritățile vor lucra în continuare și pentru atragerea surselor externe pentru finanțarea proiectelor în localități.
„Necesitățile de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în localități sunt mari și le putem satisface doar dezvoltând o economie puternică și asigurând utilizarea eficientă a resurselor”, a spus Maia Sandu la o întâlnire cu oamenii în timpul unei vizite în localitățile Ciuciulea și Hîjdieni din raionul Glodeni.
Potrivit serviciului de presă al Președinției, Sandu a dat asigurări că autoritățile vor lucra în continuare și pentru atragerea surselor externe pentru finanțarea proiectelor în localități. Respectiv, finanțarea acestui program pare să depindă în mare măsură de dorința donatorilor și creditorilor Republicii Moldova de a oferi bani, ca de obicei – condiționat, pentru ca promisiunile făcute de președinte să fie măcar parțial îndeplinite.
Satul Balceana  - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Societate
Maia Sandu promite sute de milioane de lei pentru dezvoltarea satelor
Fluxul de știri
0