Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu promite sute de milioane de lei pentru dezvoltarea satelor

© Sputnik / Doina ChiorescuSatul Balceana
Satul Balceana  - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Maia Sandu a anunțat lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European” și sute de milioane de lei entru proiecte de dezvoltare locală și regională.
CHIȘINĂU, 21 Mart – Sputnik. Prin Programul naional „Satul European” vor fi sprijinite proiectele de infrastructură pentru localități, iar primăriile pot înainta propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală, informează serviciul de presă a Președinției.
Sursa oficială precizează că pot fi înaintate chiar și propuneri pentru dezvoltarea afacerilor locale și de eficiență energetică și pot fi obținute resurse și pentru cofinanțarea proiectelor realizate din fonduri externe.
„Îndemn cetățenii să participe la procesul de pregătire a propunerilor, să urmărească atent realizarea lucrărilor și să se asigure că banii alocați pentru proiecte sunt folosiți cu grijă, în beneficiul comunității”, a spus Sandu.
Potrivit Președinției, în acest an, bugetul programului de proiecte pentru dezvoltarea locală este de 470 de milioane de lei. Alte 300 de milioane de lei din cadrul Programului au fost alocate proiectelor de dezvoltare regională.
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Economie
Slusari: Agricultura Moldovei moare definitiv odată cu satele
Fluxul de știri
0