Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sancțiuni mai dure pentru încălcarea legislației cu privire la monumentele istorice

© Photo : Mitropolia MoldoveiMonumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Cei care vor încălca legislația cu privire la monumentele istorice vor fi sancționați mult mai dur.
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Încălcările în domeniul urbanismului, construcției și protejării monumentelor istorice vor fi sancționate mai dur. Un proiect de lege care prevede înăsprirea sancțiunilor a fost votată în prima lectură de 58 de deputați.
Proiectul prevede majorarea sancțiunilor pentru anumite contravenții, printre care încălcarea legislației cu privire la monumentele istorice, patrimoniul arheologic și monumentele de for public. La fel, se prevede majorarea sancțiunilor pentru încălcarea legislației și documentelor normative în domeniul urbanismului și construcțiilor.
Persoanele care au comis aceste încălcări vor putea fi lipsite de dreptul de a ocupa o anumită funcție sau de a desfășura o anumită activitate pe un termen de până la un an.
Totodată, proiectul prevede completarea Codului Contravențional cu prevederi noi. De exemplu, amplasarea climatizatoarelor sau a instalațiilor inginerești pe fațadele principale ale monumentelor istorice ar putea fi sancționată cu amendă în mărime de a 60 până la 90 de unități contravenționale pentru persoanele fizice și cu amendă de la 180 până la 300 de unități contravenționale pentru persoanele juridice.
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Iohannis: Îngrijorările legate de Republica Moldova nu au justificare
Fluxul de știri
0