Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Iohannis: Îngrijorările legate de Republica Moldova nu au justificare

© AFP 2022 / KENZO TRIBOUILLARDKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele României a făcut o serie de declarații înainte de a participa la Summitul extraordinar al Alianței Nord Atlantice, care se desfășoară la Bruxelles. Ce spune despre Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că îngrijorările legate de Republica Moldova, în contextul situației din Ucraina, nu au nici o justificare.
El susține că nu există niciun fel de date, în afară de speculații în media, că Moldova ar fi ținta vreunui atac sau ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.
Care sunt, însă, problemele cu care se confruntă Republica Moldova?
”Problemele Moldovei vin din numărul mare de refugiați, din slăbiciunea economică și din situația energetică”, a subliniat Klaus Iohannis, răspunzând la întrebările jurnaliștilor la Bruxelles.
El a precizat că Republica Moldova primește energie numai din două surse, din Rusia și Transnistria. Pe această cale, Klaus Iohannis a declarat că România poate ajuta Republica Moldova cu finanțări și cu transfer de energie și cu sprijin pentru economia Moldovei.
Fluxul de știri
0