Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev, despre decizia Rusiei de a vinde gaz pe ruble

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaАмурский газоперерабатывающий завод
Амурский газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Dmitri Medvedev a explicat într-un interviu pentru RAI Novosti care este logica deciziei Rusiei de a livra gaz pe ruble rusești.
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Există o logică în decizia de a furniza gaz în schimbul rublelor, acesta este un lucru evident, a declarat Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, într-un interviu pentru RIA Novosti.
„Dacă vorbim despre decizia de ieri, despre care a vorbit Vladimir Vladimirovici Putin, privind trecerea la plățile în ruble: cred că acesta este un lucru evident. Ni s-a spus: „Băieți, închidem poziții de corespondent cu băncile voastre comerciale, decontările în dolari și euro sunt inacceptabile, SWIFT nu poate fi folosit în ceea ce privește băncile sub-sancționate – cel puțin unele dintre ele. Deci, ce vor?” spuse Medvedev.
Ni s-a spus: „Băieți, închidem pozițiile de corespondent cu băncile voastre comerciale, decontările în dolari și euro sunt inacceptabile, SWIFT nu poate fi folosit în ceea ce privește băncile aflate sub sancțiuni – cel puțin unele dintre ele. Deci, ce vor?” spuse Medvedev.
El a subliniat că singurul mijloc legal de plată în Rusia este rubla.
"În acest caz, spunem: deoarece totul s-a prăbușit, plătiți în ruble. Lăsați-i să găsească modalități de a plăti. Dar acum se consultă pe acest subiect. Cum va funcționa această schemă, vom aștepta și vom vedea. Dar există o logică în asta”, a spus Medvedev.
Rachetele Kalibr - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Rusia a distrus baza de combustibil Kalinovka de lângă Kiev cu un atac cu rachete
Fluxul de știri
0