Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iohannis: Independența energetică a UE față de Rusia și SUA

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis la Bruxelles
Klaus Iohannis la Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Klaus Iohannis consideră că obiectivul Uniunii Europene este dobândirea independenței energetice, dar și renunțarea la resursele fosile pentru energia regenerabilă.
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit cu jurnaliștii români în marja Consiliului European de la Bruxelles despre independența energetică a Uniunii Europene și despre politicile de sancțiuni aplicate Federației Ruse.
În opinia președintelui României, gazul și petrolul american nu trebuie să devină o altă formă de dependență energetică a Uniunii Europene, ci o formă de ajutor temporar, până când UE își va putea dobândi autonomia energetică.

„Președintele Biden a spus că în Statele Unite se va crește producția de gaz și petrol, în așa fel încât poate să furnizeze pentru Europa aceste resurse, până când, sigur, regenerabilele sau energia nucleară sunt suficient de bine dezvoltate pentru a renunța gradual la resursele fosile”, a spus președintele Iohannis.

Însă această tranziție de la energia produsă pe bază de gaze naturale și petrol la energia nucleară și resursele regenerabile va dura luni de zile, chiar ani de zile pentru unele state din UE, consideră președintele român.
Ca atare, nu se pune problema unor sancțiuni economice aplicate de UE Rusiei în ceea ce privește gazele naturale.
”Nu putem să aplicăm sancțiuni care până la urmă sunt mai greu de dus pentru statele noastre decât pentru Rusia”, a mai spus președintele României.
Family members gather for a road naming ceremony with U.S. Vice President Joe Biden, centre, his son Hunter Biden, left, and his sister Valerie Biden Owens, right, joined by other family members during a ceremony to name a national road after his late son Joseph R. Beau Biden III, in the village of Sojevo, Kosovo, on Wednesday, Aug. 17, 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Rusia
Apărarea rusă: Fiul lui Biden a finanţat 30 de biolaboratoare ale Pentagonului în Ucraina
Fluxul de știri
0