Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Apărarea rusă: Fiul lui Biden a finanţat 30 de biolaboratoare ale Pentagonului în Ucraina

© AP Photo / Visar KryeziuFamily members gather for a road naming ceremony with U.S. Vice President Joe Biden, centre, his son Hunter Biden, left, and his sister Valerie Biden Owens, right, joined by other family members during a ceremony to name a national road after his late son Joseph R. "Beau" Biden III, in the village of Sojevo, Kosovo, on Wednesday, Aug. 17, 2016
Family members gather for a road naming ceremony with U.S. Vice President Joe Biden, centre, his son Hunter Biden, left, and his sister Valerie Biden Owens, right, joined by other family members during a ceremony to name a national road after his late son Joseph R. Beau Biden III, in the village of Sojevo, Kosovo, on Wednesday, Aug. 17, 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Fondul de Investiții Rosemont Senca al fiului președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a participat la finanțarea programului biologic militar al Pentagonului în Ucraina, a declarat locotenentul general Igor Kirilov.
BUCUREŞTI, 25 part – Sputnik, Doina Crainic. Fondul de Investiții Rosemont Senca al fiului președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a participat la finanțarea programului biologic militar al Pentagonului în Ucraina, a declarat locotenentul general Igor Kirilov, șeful Forțelor de Apărare împotriva pericolelor Radiologice, Chimice și Biologice ale forțelor armate ruse.
Kirilov a subliniat că un document semnat de subsecretarul de stat din Cabinetul ucrainean confirmă faptul că 30 de biolaboratoare ucrainene au desfășurat activități militar-biologice.
„Aveți în față o hartă de înregistrare care confirmă faptul că exact 30 de laboratoare ucrainene, situate în 14 locaţii, au participat în activități militar-biologice pe scară largă în Ucraina. Documentul este semnat de Victor Polişciuk, subsecretar de stat în Cabinetul de Miniștri din Ucraina”, a spus generalul.
Kirilov a adăugat că, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din China, Statele Unite controlează 336 de laboratoare biologice în 30 de țări din întreaga lume.
„Doresc să subliniez că numărul de laboratoare biologice din Statele Unite nu este comparabil cu cel din alte țări. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din China, au sub controlul lor 336 de laboratoare în 30 de state din afara jurisdicției lor naționale”, a spus Kirilov.
Ministerul Apărării din Rusia consideră că, în contextul informațiilor primite, este necesar să se solicite clarificări din partea Washingtonului cu privire la scopurile reale ale laboratoarelor biologice americane, în cadrul unei cercetări internaționale.
În același timp, există o legătură strânsă între Fond și principalii contractori ai departamentului militar american, inclusiv Metabiota, care, împreună cu Black and Veatch, este principalul furnizor de echipamente pentru biolaboratoarele Pentagonului din întreaga lume, a mai spus instituţia.
Pe lângă Pentagon, programul este implicat direct şi în implementarea programelor din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, Fundației Soros și Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, iar supravegherea ştiințifică este efectuată, printre altele, de Laboratorul Național Los Alamos, care dezvoltă arme nucleare ca parte a proiectului Manhattan, a declarat Ministerul Apărării.

Transport de biomateriale

Kirilov a subliniat că Ministerul Apărării din Rusia a dezvăluit un plan de transport de biomateriale de pe teritoriul Ucrainei în străinătate, în total fiind exportate mai mult de 16.000 de eșantioane biologice.
„Ministerul Apărării a descoperit și a rezumat planul de circulație a biomaterialelor. Finanțarea activităților biologice-militare a permis Statelor Unite și aliaților săi să exporte cel puțin 16.000 de eșantioane biologice în afara Ucrainei”, a precizat Kirilov.
Potrivit lui Kirilov, laboratoarele biologice in Ucraina au participat la o examinare pe scară largă a imunității naturale a populației pentru a selecta cei mai periculoși agenți special pentru populația unei regiuni specifice.
„Un screening pe scară largă a imunității naturale a populației a fost probabil efectuat pentru a selecta cei mai periculoși agenți biologici pentru populația unei regiuni anume”, a spus Kirilov.
Acesta a reamintit că finanțarea din 2018 până în 2020 a fost de aproximativ 32 de milioane de dolari. Potrivit oficialului, documentele descoperite de armata rusă arată că Statele Unite, personalul și contractorii săi sunt scutiți de obligația de a plăti impozite sau alte taxe similare care sunt percepute în Ucraina.
Kirilov a mai menționat că, în cadrul proiectului american UP-8 din Lviv, Jarkiv, Odesa și Kiev, au fost luate probe de sânge de la 4.000 militari pentru a detecta anticorpi împotriva hantavirusurilor și alte 400 pentru a detecta anticorpi împotriva virusului de febră hemoragică din Congo-Crimeea.

Epidemii posibile declanşate prin trimiterea de agenți patogeni

Kirilov a avertizat că transferul de biomateriale patogene din Ucraina în țările europene ar putea duce la un focar epidemic la o scară comparabilă cu pandemia de Covid-19.
Potrivit armatei, există exemple cunoscute în care activitatea agenției militare americane cu agenți patogeni de antrax a dus la situații de urgență de biosecuritate.
În special, între 2005 și 2015, din domeniul de testare Dugway (SUA), spori viabili ai antraxului au fost trimişi la 194 de destinatari din 10 țări din întreaga lume, a mai spus Kirilov.
Fluxul de știri
0