Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diana Șoșoacă: ”1999 martie 24 ziua în care nimeni nu plângea după copii!!”

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Senatoarea Diana Șoșoacă atrage atenția că pe 24 martie 1999, când Occidentul începea bombardarea fostei Yugoslavii, ”nimeni nu plângea după copii”
BUCUREȘTI, 25 mart – Sputnik, Marius Holdean. Diana Șoșoacă scrie pe contul său de telegram că în data de 24 martie 1999, Occidentul începea bombardarea orașelor și satelor Iugoslaviei, cu complicitatea comunității internaționale.
”Însă, spre deosebire de zilele noastre, mass-media aplauda frenetic masacrele și distrugerea economiei unei țări prospere”, spune senatoarea.
Ea amintește că suveranitatea Iugoslaviei a fost încălcată grav, așezările au fost distruse, iar populația civilă a fost ucisă, pentru ca, în final, să fie realizată ocuparea armată a țării și recunoașterea independenței regiunii Kosovo.
”Populația Iugoslaviei a fost lăsată singură în fața agresiunii statelor NATO, iar țara a fost izolată. Ca o consecință, statul independent Iugoslavia a fost dezmembrat definitiv, dispărând de pe harta Europei, deși până mai atunci fusese modelul de conviețuire pașnică și prosperă a șase țări și trei orientări religioase, diferite”, amintește senatoarea.
Ea își încheie postarea arătând că, chiar dacă de atunci au trecut 23 de ani, crimele potriva umanității nu se prescriu niciodată!
Fluxul de știri
0