Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Szijjártó: Blocarea spaţiului aerian deasupra Ucrainei ar duce la un război aerian

Szijjártó Péter - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a declarat joi la Bruxelles că blocarea spaţiului aerian deasupra Ucrainei ar însemna un război aerian între NATO şi Rusia.
BRUXELLES, 24 mart – Sputnik. În declaraţia dată jurnaliştilor ungari la Bruxelles, cu ocazia summit-ului NATO, Péter Szijjártó a declarat că războiul dintre Rusia şi NATO trebuie evitat cu orice preţ.
El a declarat că poziţia NATO corespunde întru totul interesului naţional şi poziţiei Ungariei. Alianţa a precizat că nu este parte a conflictului şi nu furnizează arme Ucrainei. Trebuie făcut orice efort pentru ca această situaţie să rămână neschimbată şi războiul să nu se extindă dincolo de graniţele Ucrainei. Acest lucru este şi interesul elementar al Ungariei, a subliniat ministrul.
El a considerat important ca poziţia actuală a NATO să rămână valabilă şi după summit. Acesta este interesul de securitate naţională a Ungariei, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.
Ministrul a evidenţiat că summit-ul are o importanţă deosebită pentru Ungaria, ca ţară învecinată direct cu Ucraina. Fiecare minut al războiului din Ucraina prezintă un risc de securitate direct pentru Ungaria, a avertizat el.
Răspunzând la o întrebare legată de grupurile de luptă pe care NATO preconizează să le desfăşoare în ţările membre din est, Péter Szijjártó a spus că una din sarcinile guvernului ungar este să protejeze Ungaria, securitatea ţării şi a poporului maghiar. El a afirmat că guvernul poate asigura în prezent apărarea Ungariei cu armata ungară, care are forţe semnificative concentrate în regiunea de graniţă din estul ţării.
Serbia - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Internațional
24 martie 1999: începea atacul NATO asupra Serbiei
Fluxul de știri
0