Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China se opune excluderii Rusiei din G20

© AP Photo / Behrouz MehriWang Wenbin
Wang Wenbin - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
China spune despre Rusia că este un stat membru important, al G20 și că niciun membru nu are dreptul să excludă un alt stat, refuzând astfel intenția SUA de a exclude Rusia din G20
BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik. China a arătat că este împotriva unei excluderi a Rusiei de la viitorul summit G20, dorită de Washington.ț
„Rusia este un stat membru important (al G20), niciun membru nu are dreptul să excludă un alt stat”, a declarat în faţa presei un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.
Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a vorbit marți de o posibilă excludere a preşedintelui rus Vladimir Putin din G20, al cărui summit viitor este programat în Indonezia la sfârşitul anului.
„În privinţa G20, voi spune doar atât: noi considerăm că Rusia nu se poate comporta în instituţiile internaţionale şi în comunitatea internaţională ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a declarat Sullivan.
Ambasadoarea Rusiei la Jakarta, Liudmila Vorobiova, a spus că preşedintele Vladimir Putin intenţionează să participe la summitul G20 găzduit de Indonezia.
Peter Szjjarto - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
Ungaria respinge sancțiunile anti-ruseşti și restricţiile în domeniul energiei
Fluxul de știri
0