Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un oficial de la OMS a ajuns la concluzia că Moldova are nevoie de ajutor

© Sputnik / Mihai CarausRefugiați
Refugiați  - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Refugiați . Foto de arhivă
Abonare
Directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Henri P. Kluge, s-a arătat convins că Moldova are nevoie de ajutor urgent pentru a putea face față fluxului de refugiați.
CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Henri P. Kluge, s-a arătat convins că Moldova are nevoie de ajutor urgent pentru a-și susține și extinde eforturile de asistență, și pentru a se asigura că nevoile de sănătate ale propriilor cetățeni sunt satisfăcute.
Despre aceasta ne informează serviciul de presă al Președinției, care publică un comunicat despre întrevederea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Henri P. Kluge.
Discuția a vizat răspunsul țării noastre la criza umanitară generată de războiul din Ucraina, dar și cooperarea de viitor, precizează sursa oficială.
Maia Sandu a menționat la întâlnirea cu reprezentantul de la OMS că țara noastră găzduiește un număr mare de refugiați, iar asistența medicală este o parte integrantă a sprijinului de care beneficiază aceștia.
„În context, oficialul OMS s-a arătat convins că Moldova are nevoie de ajutor urgent pentru a-și susține și extinde eforturile de asistență, și pentru a se asigura că nevoile de sănătate ale propriilor cetățeni sunt satisfăcute”, cităm din comunicat.
Maia Sandu, potrivit aceleiași surse, a mulțumit OMS pentru ajutorul acordat în asigurarea țării noastre cu vaccin împotriva Covid-19, anul trecut, și și-a exprimat speranța în extinderea colaborării bilaterale. Prioritar rămâne sprijinul OMS pentru necesitățile curente ale sistemului de sănătate din Moldova și pentru a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate esențiale, precum și dezvoltarea ramurii medicinii digitale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Romii din Moldova, despre traiul semenilor refugiați: Fără paturi, plapume și duș
Fluxul de știri
0