Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Romii din Moldova, despre traiul semenilor refugiați: Fără paturi, plapume și duș

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Romii refugiați din Ucraina ar trăi în condiții inumane, susține șeful Secţiei „Minorităţi etnice” din cadrul Centrului de Etnologie de la Academia de Ştiințe.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. În Republica Moldova politicile discriminatorii de segregare față de refugiații romi din Ucraina continuă. Precizarea a fost făcută de doctorul în ştiinţe politice, șeful Secţiei „Minorităţi etnice” din cadrul Centrului de Etnologie de la Academia de Ştiințe a Moldovei, Ion Duminică.
Potrivit acestuia, politicile discriminatorii a statului nostru față de romi nu se schimbă, iar acum suferă și refugiații romi din Ucraina.

„Recent, refugiații romi din Ucraina au fost transferați de la „MANEJUL țigănesc” într-un centru izolat, în condiții inumane de trai - fără apă caldă, fără mâncare caldă”, a scris Duminică pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, romii refugiați de la Manej au fost transferați într-un bloc de studii al Universității de stat din Moldova. Ar fi vorba de peste o sută de romi refugiați care nu dispun de paturi, plapume sau duș.
Amintim că Centrul de plasament de la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost închis, în contextul optimizării cheltuielilor în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

De la deschiderea sa, la 1 martie, și până în ziua în care a fost închis, centrul de la Manej a găzduit peste zece mii de refugiați din Ucraina. Cei 80 de refugiați rămași la Manej au fost transferați spre alte centre de plasament temporare din municipiul Chișinău.
UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
UE nu va introduce cote pentru distribuirea refugiaților din Ucraina
Fluxul de știri
0