Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Romii din Moldova, despre traiul semenilor refugiați: Fără paturi, plapume și duș

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Romii refugiați din Ucraina ar trăi în condiții inumane, susține șeful Secţiei „Minorităţi etnice” din cadrul Centrului de Etnologie de la Academia de Ştiințe.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. În Republica Moldova politicile discriminatorii de segregare față de refugiații romi din Ucraina continuă. Precizarea a fost făcută de doctorul în ştiinţe politice, șeful Secţiei „Minorităţi etnice” din cadrul Centrului de Etnologie de la Academia de Ştiințe a Moldovei, Ion Duminică.
Potrivit acestuia, politicile discriminatorii a statului nostru față de romi nu se schimbă, iar acum suferă și refugiații romi din Ucraina.

„Recent, refugiații romi din Ucraina au fost transferați de la „MANEJUL țigănesc” într-un centru izolat, în condiții inumane de trai - fără apă caldă, fără mâncare caldă”, a scris Duminică pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, romii refugiați de la Manej au fost transferați într-un bloc de studii al Universității de stat din Moldova. Ar fi vorba de peste o sută de romi refugiați care nu dispun de paturi, plapume sau duș.
Amintim că Centrul de plasament de la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost închis, în contextul optimizării cheltuielilor în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

De la deschiderea sa, la 1 martie, și până în ziua în care a fost închis, centrul de la Manej a găzduit peste zece mii de refugiați din Ucraina. Cei 80 de refugiați rămași la Manej au fost transferați spre alte centre de plasament temporare din municipiul Chișinău.
UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
UE nu va introduce cote pentru distribuirea refugiaților din Ucraina
Fluxul de știri
0