Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un medic renumit a spus tot ce trebuie să știi despre ciocolată

© Sputnik / Alexey Suhorukov / Accesați arhiva multimediaciocolată
ciocolată - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Ciocolata este un produs din lista celor șapte obligatorii, însă trebuie să știi să deosebești produsele de cioclată săntase de cele nesănătoase.
CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Medicul cu renume, Aleksandr Measnikov, a vorbit în cadrul unui tolk-shw despre beneficiile consumului de ciocolată chiar și pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, însă a subliniat că este important să știm cum să alegem un produ sănătos.

„Ciocolata conține substanțe active biologic care acționează benefic asupra metabolismului, asupra rezistenței contra atacurilor cerebrale și asupra întregului sistem cardiovascular. Ciocolata face parte din lista celor șapte produse utile și obligatorii alături de fructe, legume, pește, nuci, vin roșu și usturoi”, a spus Meanikov.

Totodată, el a precizat că este utilă cu adevărat doar ciocolata neagră – cea cu un conținut de cacao de minimum 70 la sută.
Ciocolata albă sau cu lapte este mai mult dăunătoare, decât benefică, întrucât conține o cantitate mare de zahăr, grăsimi animale și alte adaosuri.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Economie
Dolarul american riscă să piardă statutul de monedă rezervă la nivel mondial
Fluxul de știri
0