Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE nu va introduce cote pentru distribuirea refugiaților din Ucraina

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaUE
UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat că UE nu va introduce cote pentru distribuirea refugiaților din Ucraina, așa cum era înainte mai ales în cazul refugiaților din Siria.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat că UE nu va introduce cote pentru distribuirea refugiaților din Ucraina.
„Am creat o platformă de solidaritate. Comisia Europeană se întâlnește cu guvernele (statelor membre UE) de două ori pe săptămână și discută situația. Țările membre pot comunica astfel câți oameni vor putea găzdui. Alte țări membre raportează ceea ce au nevoie”, a arătat comisarul european.
Johansson a mai spus că Ucraina are un număr mare de copii orfani și copii născuți de mame surogat care nu au fost preluați de către părinți, ceea ce crește riscul ca aceștia să devină victime ale traficului de persoane.
Până acum, au fost puțini copii singuri raportați la granițele UE și numai câteva sesizări de traficare:
„Nu ar trebui să așteptăm până când avem dovezi privind un număr mare de situații de traficare, pentru că atunci ar fi prea târziu”, a adăugat comisarul.
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Rusia
Reabkov: Începe o nouă epocă istorică
Fluxul de știri
0