Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reabkov: Începe o nouă epocă istorică

© Sputnik / Alexander Natruskin / Accesați arhiva multimediaСергей Рябков
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Ministerul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov, a anunțat că a început o nouă epocă istorică.
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Începe o nouă eră, care va pune punct inviolabilității principiilor globalizării, a declarat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov.
„Cred că ceea ce se întâmplă va trage în cele din urmă va pune punct simpatiei și încrederii multora dintre noi, inclusiv celor din business, față de inviolabilitatea principiilor globalizării economice și de altă natură. Acel timp s-a terminat, începe un nou capitol, o nouă eră istorică”, a declarat el în cadrul programului „Russia 1”.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a numit obiectivul acesteia: „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
În acest scop, potrivit lui Putin, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbass.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, grupările militare ale republicilor populare Donețk și Lugansk sunt în ofensivă, dar nu se intenționează ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele rus.
O serie de țări occidentale au introdus noi sancțiuni împotriva Federației Ruse din cauza Ucrainei. După cum a afirmat Kremlinul, sancțiunile occidentale sunt grave. Dar Rusia s-a pregătit din timp pentru ele. În prezent acestea necesită multă analiză, dar și coordonare a acțiunilor departamentelor pentru a dezvolta măsuri de răspuns care să răspundă intereselor Federației Ruse.
Mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a spus că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale.
Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Putin a mai spus că Statele Unite și Uniunea Europeană au înghețat rezervele valutare ale Rusiei.
El a adăugat că evenimentele actuale pun punct dominației globale a Occidentului atât în ​​politică, cât și în economie.
Fluxul de știri
0