Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sursă: E posibilă o discuție a liderilor UE despre plata în ruble pentru gazul rusesc

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
La summit-ul UE ce urmează să aibă loc foarte curând ar putea fi pusă în discuție și chestiunea plății în ruble a gazului rusesc.
CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. O sursă din structurile Uniunii Europene, citată de RIA Novosti, admite că liderii europeni ar putea să discute joi la summit-ul UE anunțul făcut de Rusia privind achitarea în ruble a gazului rusesc.
Miercuri, președintele rus Vladimir Putin, a declarat că în actualele condiții nu mai are sens furnizarea de mărfuri în SUA și UE și primirea valutei acestora pentru bunurile livrate din Rusia. Plata va fi acceptată doar în ruble rusești, iar instituțiile de resort de la Moscova au primit indicații să facă toate pregătirile necesare pentru trecerea la noua formă de plăți.
Sursa citată a menționat că deși chestiunea achitărilor în ruble a gazului rusesc nu figurează în agenda oficială a summit-ului UE, fiindcă a apărut în ultimul moment, aceasta, totuși, ar putea să fie discutată, or liderii europeni au nevoie de estimări privind consecințele acestei decizii.
Joi la Bruxelles va avea loc summit-ul UE. În fața liderilor europeni este invitat să vorbească și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. El va participa la eveniment de la distanță, în regim de teleconferință. La întâlnire și-a anunțat participarea și președintele SUA, Joe Biden.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Rusia
Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc
Fluxul de știri
0