Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov nu exclude că Polonia ar vrea să se extindă în vestul Ucrainei

© POOLLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, nu exclude că Polonia ar vrea să se extindă în vestul Ucrainei.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, nu exclude că Polonia ar vrea să se extindă în vestul Ucrainei, scrie Ria Novosti.
Potrivit ministrului rus de Externe, autoritățile poloneze anunță despre necesitatea de a trimite trupele de menținere a păcii NATO în Ucraina. În ciuda faptului că aceste acțiuni vor duce la ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică, Lavrov a remarcat că reprezentanții polonezi sunt cunoscuți pentru "mișcările nestandarte", care au drept scop provocarea "unui mare necaz".
"În plus, eu nu exclud ca atunci când ei vorbesc despre pacificatori, probabil, se referă la granițele lor - vestul Ucrainei. Sau poate vor să ducă trupele de menținere a păcii să facă un cartier general în Lvov, apoi să rămână acolo. Ei aveau astfel de gânduri și nu numai gânduri - așa a fost în trecut", a declarat ministrul rus de Externe într-o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).
Secretarul General al ONU  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Internațional
Secretarul General al ONU cere începerea imediată a negocierilor privind Ucraina
Amintim că pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbas și în urma unui apel al deputaților din Duma. În dimineața de 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind unul de "protejare a oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei", de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas.
Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a spus că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale.
Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Putin a mai spus că Statele Unite și Uniunea Europeană au înghețat rezervele valutare ale Rusiei.
El a adăugat că evenimentele actuale pun punct dominației globale a Occidentului atât în ​​politică, cât și în economie.
Здание Государственной Думы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Internațional
În Duma de Stat a Rusiei a fost înregistrat un proiect ce prevede ieșirea din OMC
Fluxul de știri
0