Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova intenționează să limiteze drepturile șoferilor cu experiență - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariȘofer la volan
Șofer la volan - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
La nivel de Guvern, în Republica Moldova se pregătește un proiect privind necesitatea ca șoferii în vârstă să fie supuși controalelor medicale mai des decât alți participanți în trafic.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova intenționează să adopte un proiect prin care se propune ca cetățenii țării care dețin permis de conducere și doresc să conducă un autovehicul să fie obligați să se supună unui control medical o dată la trei ani pentru a-și confirma dreptul de a conduce un vehicul.
Acest lucru a fost anunțat pe pagina personală de pe rețelele de socializare de fostul vicepremier, fostul ministru al economiei Alexandru Muravschi.
Acesta a precizat că el însuși este un șofer cu mulți ani de experiență, fără încălcări ale regulilor de circulație, fără accidente. În context, Muravschi a decis să înainteze o serie de cerințe Guvernului.
„Ca pensionar cu peste 20 de ani de experiență în conducerea neîntreruptă a unui autoturism și lipsă completă a încălcărilor de circulație, am patru propuneri de cerințe către Guvern”, scrie fostul ministru.
Muravschi cere ca să fie furnizate statistici detaliate ale accidentelor din ultimii zece ani care indică vârsta vinovaților de incident.
școala - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Societate
Reguli noi privind examinarea medicală pentru cei care vor permis de conducere – detalii
La fel, fostul ministru cere să se răspundă la întrebarea pe ce bază astfel de decizii, care îngrădesc grav drepturile omului și introduc discriminarea pe criterii de vârstă, sunt luate la nivelul unui simplu decret guvernamental.
„Să fie introdus un un examen psihiatric anual obligatoriu al persoanelor care dețin posturi guvernamentale. Prostul la putere este un pericol mult mai mare pentru societate decât un pensionar cu o vedere deteriorată dar cu atenție sporită.
Expertul consideră nedreaptă o asemenea abordare a Cabinetului de Miniștri în raport cu șoferii cu experiență și, solicită, în cazul în care se va adopta o astfel de decizie, să se elaboreze o procedură de asigurare a pensionarilor cu mașini cu șoferi personali sau bani pentru angajarea acestora.
Potrivit ex-ministrului, pentru mulți vârstnici, mașinile sunt necesare pentru a merge la cumpărături, la rude în alte localități ale țării, la cimitire sau doar pentru a merge la natură în afara orașului și a respira aer curat, ceea ce este benefic și necesar pentru sănătatea șoferilor vârstnici.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Politică
Tot mai mulți locuitori din stânga Nistrului solicită permise de conducere moldovenești
Fluxul de știri
0