Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministerul Economiei: Condițiile pentru investitorii străini din Moldova nu se schimbă

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Ministrul Economiei al Republicii Moldova a declarat că toate garanțiile acordate anterior investitorilor rămân în vigoare.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Ministerul Economiei al Republicii Moldova a emis o serie de precizări cu privire la situația investițiilor străine în condițiile crizei refugiaților și a situației din Ucraina. Modurile de funcționare a platformelor de investiții din Moldova nu se schimbă. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei în cadrul unui briefing de presă.
„Sunt conștient că investitorii au unele preocupări legate de criza actuală și de politica economică a Guvernului Republicii Moldova. Vreau să vă asigur că investițiile străine și interne sunt extrem de importante pentru noi. Toate garanțiile și beneficiile oferite anterior investitorilor rămân în vigoare. Cred că ne vom putea adapta cu succes la noile condiții la nivel național și internațional”, a declarat ministrul Economiei al Republicii Moldova, Sergiu Gaibu.
Potrivit lui Gaibu, în prezent, Ministerul lucrează la o serie de proiecte pentru îmbunătățirea cadrului normativ care va permite prelungirea termenului de operare al IT Park Moldova, păstrarea condițiilor de activitate a Zonelor Economice Libere, precum și alinierea facilităților fiscale cu cerințele Acordului de Asociere cu UE.
În Republica Moldova activează următoarele platforme investiționale: Moldova IT Park, 7 Zone Economice Libere și 38 subzone, 10 Parcuri Industriale și Portul Internațional Liber Giurgiulești.
Șofer la volan - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Societate
Moldova intenționează să limiteze drepturile șoferilor cu experiență - detalii
Fluxul de știri
0