Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Secretarul General al ONU cere începerea imediată a negocierilor privind Ucraina

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaSecretarul General al ONU
Secretarul General al ONU  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Antonio Gutteres, secretarul general al ONU, a făcut un apel de începere imediată a negicierilor privind Ucraina și încetarea focului.
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Secretarul general al ONU, Antonio Gutteres, a îndemnat părțile implicate în cnflictul din Ucraina să înceteze imediat focul și să înceapă negocierile.
Totodată, Guterres a menționat că la ora actuală deja sunt „vizibile elementele progresului diplomatic pe marginea unor chestiuni fundamentale”.
În opinia lui Antonio Gutteres, există tot ce trebuie pentru încetarea imediată a focului și pentru a purcede îndată la negocieri. El mai crede că „acest război nu se poate încheia cu victoria cuiva”.

„Mai devreme sau mai târziu acesta (războiul) va trebui să se mute la masa de negocieri”, a spus secretarul general al ONU. El crede că „a continua războiul este inacceptabil din punct de vedere moral, este impardonabil din punct de vedere politic și e lipsit de sens din punct de vedere militar”.

În acest context, el a mai menționat că efectele crizei din Ucraina deja sunt resimțite la scară globală – acestea se manifestă în creșterea rapidă a prețurilor la produsele alimentare, la energie și la fertilizanți pentru agricultură. Există, potrivit lui, riscul unei crize globale legată de foamete.
Военный беспилотник Байрактар, сбитый в Киевской области - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât 14 drone ucrainene
Fluxul de știri
0