Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a anunțat despre dorința SUA de a domina în lume

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit construirea unipolară a lumii ca fiind scopul principal al Occidentului.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Ceea ce se întâmplă acum nu este despre Ucraina, ci despre dorința Statelor Unite de a domina în lume, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie Ria Novosti.

„Toate aceste (sancțiuni) sunt pentru a elimina obstacole - Rusia - în drumul spre construirea unei lumi unipolare... Nu este vorba despre Ucraina, este vorba despre ordinea mondială în care Statele Unite vor să fie singurul suveran și să domine”, a spus Lavrov la o întâlnire cu studenții și personalul didactic al MGIMO.

Pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbas și în urma unui apel al deputaților din Duma. În dimineața de 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind unul de "protejare a oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei", de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas.
Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a spus că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale.
Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Putin a mai spus că Statele Unite și Uniunea Europeană au înghețat rezervele valutare ale Rusiei.
El a adăugat că evenimentele actuale pun punct dominației globale a Occidentului atât în ​​politică, cât și în economie.
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Rusia
Reabkov: Începe o nouă epocă istorică
Fluxul de știri
0