Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instituțiile publice ar putea fi deconectate de la căldură: Care este motivul

© Pixabay / Etadlyimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Instituțiile publice din Republica Moldova ar putea fi deconectate de la căldură. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. De la 1 aprilie, instituțiile publice ar putea fi deconectate de la căldură. În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Natalia Gavrilița i-a zis ministrului Infrastructurii și Dezvoltării regionale, Andrei Spînu, să examineze această posibilitate.

„Domnule Spînu vă rog să veniți instrucțiuni pentru instituțiile publice, în contextul acestor prețuri internaționale care cresc încontinuu din cauza războiului din Ucraina, trebuie să accelerăm toate programele de eficiență energetică, de economisire. Cred că instituțiile publice sunt primele care trebuie să economisească și să vedem dacă mai este cazul să continuăm după 1 aprilie cu încălzirea instituțiilor publice”, a declarat Gavrilița.

Amintim că prețul pentru o mie de metri cubi de gaze naturale procurate de la concernul rus "Gazprom" în luna aprilie ar putea depăși o mie de dolari. Informația a fost confirmată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ce ieri, directorul „Moldovagaz” a anunțat că scumpirea gazului este influențată de câțiva factori.
„Întâi de toate este vorba despre formula de calcul a prețului. În aprilie aceasta o să se modifice. În primul și în al patrulea trimestru al anului, 70 la sută din prețul gazului depinde de costul petrolului și derivatelor acestuia”, a precizat Vadim Ceban pentru Sputnik Moldova.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Economie
Spînu confirmă: Prețul gazului rusesc în aprilie va fi peste o mie de dolari
Fluxul de știri
0