Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor fi organizate examenele de BAC în acest an: Precizarea ministrului Educației

© Sputnik / Miroslav RotariБакалавр
Бакалавр - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Învățământul la distanță a afectat curricula școlară, dar examenele de anul acesta se vor desfășura în mod obișnuit.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Pandemia a adus cu sine și modificări în procesul de învățământ, astfel examenele de bacalaureat din acest an se vor susține ținând cont de ajustările în curricula școlară. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației și Științei, Anatol Topală, în cadrul unei emisiuni televizate.
El a dat asigurări că în actuala sesiune de examene, este puțin probabil ca să existe modificări la curriculă din cauza pandemiei, iar examenele să se organizeze în mod obișnuit. Asta doar în condițiile în care incidența COVID-19 în țară este în scădere.
Potrivit lui Topală, se lucrează deja la calendarul examenelor pentru elevii de clasa a XII-a pentru școlile cu predare în limba română, rusă și alte limbi de predare.
Pentru ca absolvenții să se simtă mai încrezători vara, atunci când susțin examene de bacalaureat, toți vor trece mai întâi printr-o procedură de testare pentru a-și verifica în prealabil nivelul de cunoștințe și, dacă este necesar, pentru a elimina neajunsurile pentru sesiunea de examene, a mai spus ministrul.
Ce ține de verificarea absolvenților înainte de intrarea în sălile de examen, camerele de supraveghere vor fi funcționale, potrivit ministerului, pentru a minimiza înșelăciunea în timpul sesiunii.
Пенсионная реформа в Молдове (ЗАГЛУШКА) - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Infografic
Graficul majorării vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare în Moldova
Fluxul de știri
0