Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

The Guardian: Mandatul lui Biden este blestemat

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
The Guardian: Din prima zi a mandatului său, pe Biden îl urmăresc problemele.
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. În SUA, benzina continuă să crească în preț - aceasta este o nouă problemă pentru președintele Joe Biden, care este un ghinionist, scrie The Guardian.
Potrivit autorilor articolului, situația actuală privind prețurile la combustibilul poate afecta serios starea de spirit a societății, deoarece în acest an urmează să aibă loc alegeri pentru Camera Reprezentanților.
Întrucât nu este pentru prima dată când prețurile în creștere complicăsituația în mandatul lui Biden, democrații riscă să piardă o parte semnificativă din sprijinul electoral.
După cum a menționat politologul Larry Jacobs, problemele au început chiar din prima zi în care șeful statului a preluat mandatul. „Biden are o președinție blestemată”, crede expertul.
El a amintit că Biden s-a confruntat imediat cu pandemia de coronavirus care continuă și astăzi, după ce inflația a scăpat de sub control, apoi a urmat criza din Ucraina, iar acum Statele Unite se confruntă cu o creștere rapidă a prețurilor la energie, care lovește semnificativ portofelele alegătorilor.
În același timp, precizează publicația, benzina a început să crească în preț cu mult înainte de operațiunea specială rusă, dar Biden a atribuit toată vina Moscovei.
La rândul lor, mulți republicani au profitat de situație, acuzându-l pe liderul american că nu și-a îndeplinit promisiunile din campania electorală și că încearcă să-și nege greșelile, nu și să le corecteze.
În special, există un plan de trecere la surse regenerabile de energie, a căror implementare pare să fie blocată.
Potrivit sondajelor, mulți americani susțin acțiunile lui Biden în legătură cu situația din Ucraina, dar asta nu face ca să existe mai puține probleme, iar alegătorii, probabil, sunt mai atenți la aspectele socio-economice.
Rezumând, autorii materialului au afirmat că democrații riscă să-și piardă majoritatea în ambele camere ale Congresului, iar atunci va fi extrem de problematic pentru președinte să promoveze orice inițiativă.
Работа нефтяных станков - качалок - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Internațional
Media: UE analizează posibilitatea impunerii embargo la livrările de petrol din Rusia
Fluxul de știri
0