Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât 14 drone ucrainene

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaВоенный беспилотник "Байрактар", сбитый в Киевской области
Военный беспилотник Байрактар, сбитый в Киевской области - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât 14 drone ucrainene în ultimele 24 de ore
Sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât 14 drone ucrainene într-o zi, inclusiv un Bayraktar, a declarat marți, la o conferință de informare, generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
„Sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât 14 vehicule aeriene fără pilot ucrainene în aer, inclusiv un Bayraktar TB-2”, a spus Konașenkov, citat de RIA Novosti.
El a adăugat că un grup de „vânători de noapte” - elicoptere Ka-52 și Mi-28N - au distrus nouă tancuri ucrainene, șapte vehicule de luptă de infanterie și vehicule blindate de transport de trupe în timpul loviturilor nocturne.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, grupările RPD și RPL dezvoltă o ofensivă, dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Fluxul de știri
0