Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șahist exclus din competițiile internaționale pentru că este patriot rus

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaГроссмейстер С. Карякин провел сеанс одновременной игры для детей в Подмосковье
Гроссмейстер С. Карякин провел сеанс одновременной игры для детей в Подмосковье - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Mare maestru al șahului, Serghei Kariakin este suspendat pentru 6 luni de către Federația Internațională de Șah pentru că a refuzat să se dezică de propria sa țară.
BUCUREȘTI, 22 mart - Sputnik. Originar din Crimeea, atunci parte a Ucrainei, Serghei Kariakin a reprezentat Ucraina în competițiile de șah până în anul 2009. El a fost martor al degradării vieții populației de etnie rusă din Ucraina, după puciul de la Kiev din 2013 și venirea la putere a unei succesiuni de guvernări naționaliste și rusofobe.
Șahistul a susținut intervenția militară rusească în Ucraina și se consideră a fi un patriot rus.
Decizia de suspendare a lui pentru că nu a dorit să se dezică de propria sa țară, face parte dintr-un veritabil fenomen de distrugere culturală (”cancel culture”) și rescriere a istoriei, ce devine dominant în Occident.
El s-a manifestat inițial sub forma ”corectitudinii politice” și încercării de a rescrie cultura și istoria civilizației occidentale pe baze ”incluzive” și ”non-discriminatorii”, prin redactarea de liste negre de autori și opere, personalități și evenimente, ce nu sunt conforme cu liniile ideologice progresiste.
Din februarie, fenomenul, similar cu cel bolșevic și nazist din prima jumătate a secolului trecut, a căpătat o dimensiune explicit rusofobă.
Kariakin a condamnat pe Telegram că aștepta decizia, pe care o consideră rușinoasă. El a declarat că nu regretă și nu retractează nimic din declarațiile sale.
Federația rusă de șah a precizat într-un comunicat că intenționează să facă recurs la decizia FIDE, denunțând politica de discriminare a acestei federații.
Diplomații ruși, omagiu memoriei ostașilor eliberatori de fascism - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Internațional
Cimitir al militarilor sovietici a fost profanat în județul Iași
Fluxul de știri
0